Selecteer een pagina
0 items

KLANTENSERVICE

10 tips van onze horlogemaker

1. Je moet een lege batterij niet te lang in een horloge laten zitten. Lege batterijen kunnen gaan lekken en dan komen er zuren vrij, deze zuren kunnen onherstelbare schade aan je horloge toebrengen.

2. Leg je horloge niet in de zon, zeker niet als je horloge ook nog een donkere wijzerplaat heeft. Het horloge kan dan met gemak 60 graden Celsius worden en dit is uiteraard niet goed voor het horloge.

3. Zorg ervoor dat je horloge geen grote temperatuur verschillen ondergaat, dit kan namelijk voor condens zorgen. Grote temperatuur verschillen zijn bijvoorbeeld als je in de zon ligt en dan het koude water in springt.

4. Een leren horlogeband moet om esthetische redenen elke twee jaar worden vervangen. De leren band zit strak om je pols en absorbeert, zeker in de zomer, veel zweet.

5. Een metalen horlogeband kan goed schoongemaakt worden met sop en een tandenborstel. Is je horloge niet waterdicht? Zorg er dan goed voor dat er geen water op de horlogekast komt.

6. Bewaar je horloge niet in de badkamer. De temperatuur verschillen zijn daar groot (zie punt 3) en het is daar te vochtig.

Is je horloge waterdicht? Dan zijn hier nog wat extra tips!

7. Niet douchen met je horloge. De zeep die je gebruikt is agressief en ontvet, hierdoor wordt ook de pakking ontvet wat ervoor kan zorgen dat het horloge niet meer goed waterdicht is.

8. Zout water is slecht voor je horloge, zout water bijt namelijk in de horlogekast. Zorg er daarom altijd voor dat als je horloge in contact is geweest met zout water, je hem altijd goed afspoelt met zoet water.

9. Het is verstandig om elke twee jaar je horloge te laten checken op waterdichtheid.

10. Zorg ervoor dat de kroon altijd goed dicht zit, anders kan er via de zijkant water in het horloge komen en dat wil je natuurlijk niet.

Heb je nog andere vragen? Stel ze dan gerust!