Selecteer een pagina
0 items

KLANTENSERVICE

Veel gestelde vragen

Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Wat is het verschil tussen zirkonia en diamant?

Als je goed kijkt, zie je dat een zirkonia minder schittert dan een diamant. Een zirkonia wordt gemaakt in een laboratorium en een diamant komt uit de natuur.

Wat een quartz uurwerk?

De meeste horloges hebben een quartz uurwerk. Dit is een uurwerk dat wordt aangedreven door een batterij. De batterij geeft elektronische impulsen die ervoor zorgen dat er één beweging per seconde wordt doorgegeven aan het uurwerk. Een batterij gaat ongeveer één tot twee jaar mee en moet dan weer vervangen worden door een juwelier.

Wat is een automatisch uurwerk?

Een automatisch uurwerk is een handgemaakt uurwerk zonder batterij dat zichzelf opwindt tijdens het dragen. De polsbeweging van de drager zorgt ervoor dat horloge wordt opgewonden. Het is verstandig om een automatisch uurwerk, dat zichzelf dus opwindt, toch eens in de paar weken zelf op te winden. Hierdoor blijft de olie in het uurwerk vloeibaar en dat verlengd de levensduur het van horloge. Horloges met automatische uurwerken worden vaak door horlogekenners en liefhebbers gedragen.

Wat voor verschillende horlogebanden zijn er?

Horlogebanden zijn er in allerlei soorten. Hieronder worden per type band de voor- en nadelen genoemd:

  • Stalen band: een stalen band gaat erg lang mee en is makkelijk schoon te maken, maar gevoeliger voor krassen dan bijvoorbeeld een band van keramiek.
  • Siliconen band: een siliconen band is waterbestendig en beschadigd niet snel. Ook heeft de band een lange levensduur, veel langer dan bijvoorbeeld een leren band.
  • Kunststof band: een kunststof band is waterbestendig.
  • Keramiek band: een band van keramiek is heel krasvast. Nadeel is dat als de band op de grond valt, er vaak wel een stukje afbreekt.
  • Leren band: een leren band zit heel erg comfortabel en vormt helemaal naar je pols. Het nadeel van deze band is dat het na één jaar vervangen moet worden. Door (transpiratie)vocht wordt de band minder sterk en wat minder fris. Let wel op dat een horloge waterdicht kan zijn, maar dit niet voor de leren band geldt.

Kan ik modellen bekijken in de winkels van Sparnaaij Juweliers?

Dat kan. Jewelsite is het online filiaal van Sparnaaij Juweliers. Wij hebben twee fysieke winkels in Aalsmeer en in Hoofddorp. Je kunt altijd contact met ons opnemen of we het gewenste model op voorraad hebben zodat je het kan komen bekijken en je dus niet voor niks komt. Ons telefoonnummer is 0297-324213 (zie ook ‘contact’). Hieronder staan onze adressen vermeld:

Sparnaaij Juweliers Aalsmeer
Zijdstraat 90
1431 EE Aalsmeer

Sparnaaij Juweliers Hoofddorp
Polderplein 260
2132 BG Hoofddorp

Kan ik mijn bestelling laten graveren?

Dat kan, geef dit dan aan bij het plaatsen van de bestelling. Wij bekijken dan of het sieraad of horloge geschikt is om te graveren en overleggen met u waar de gravure het best geplaatst kan worden als dit mogelijk blijkt te zijn.

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Je kunt je bestelling binnen twee weken na ontvangst retourneren naar ons. Wij storten het complete bedrag binnen 30 dagen terug op je bankrekening. Vermeld daarom je bankrekeningnummer waarop je het bedrag retour wilt hebben.
Producten worden uitsluitend teruggenomen in perfecte, ongedragen staat. Indien er een speciale verpakking is dat duidelijk bij het product hoort, dient deze mee retour gezonden te worden. Verder is het originele garantiebewijs nodig, indien deze bij de bestelling is geleverd. Aangepaste en op maat gemaakte producten kunnen niet worden geretourneerd.

U kunt u retour sturen naar:
Sparnaaij Juweliers
Zijdstraat 90
1431 EE Aalsmeer