Selecteer een pagina

Assieraden

Sieraden met as- of haarresten worden met een speciaal soort hars gemaakt. Deze hars is verkrijgbaar in 10 verschillende tinten, de asresten blijven hierdoor zichtbaar.
De asresten worden met een speciale hars gemengd waardoor een glanzende doorzichtige afwerking ontstaat. Het verleden heeft aangetoond dat deze afwerking uitermate geschikt is om dagelijks gedragen te worden. Wel willen wij je erop attenderen dat zich altijd gebeurtenissen kunnen voordoen waardoor een sieraad beschadigd, of nog erger, verloren kan raken. Zo ook een gedenksieraad. Wij adviseren dan ook om te allen tijde een kleine hoeveelheid as te bewaren.

Het as of de haarresten kan je opsturen of langs brengen, net wat voor jou het beste is.

Vingerafdruk

Vingerafdrukken leveren wij in verschillende uitvoeringen. Er is een groot verschil tussen het maken van vingerafdrukken van de wasbolletjes en vingerafdrukken van een inktafdruk.

Wasbolletjes

Deze worden gegoten volgens de “verloren was methode”. Dit houdt in dat de afdruk “verloren” gaat tijdens het gieten. Als er meerdere sieraden gemaakt dienen te worden moet eerst een matrijs of mal gemaakt worden. Van deze matrijs kan vervolgens iedere gewenste hoeveelheid afdrukken gegoten worden in zilver, goud of witgoud. De afwerking kan geheel volgens wens gebeuren.

Meest gevraagde vorm is de ronde, waarbij de goudsmid de afdruk alleen afwerkt en voorziet van een hangoog. Andere mogelijke vormen zijn bv. hart, klavertje 4, vlinder enz. Bij het gebruik van was is het ook mogelijk een dubbelzijdige afdruk te maken. De nabestaande legt het wasbolletje op zijn/haar vinger en vervolgens druk je de vinger van de overledene er op. Hierdoor wordt de verbondenheid van deze twee personen voor eeuwig vastgelegd. Wij brengen geen extra kosten in rekening voor het gieten van dubbelzijdige afdrukken.

Wij adviseren te allen tijde 2 afdrukken te maken. Eentje kan naar ons verstuurd worden voor het vervaardigen/afwerken en de andere houdt u achter de hand uit voorzorg. Ook is het mogelijk de vingerafdruk te “laseren”. Hierbij wordt de vingerafdruk gescand en overgebracht door middel van een laser op het voorwerp. Indien u bijvoorbeeld een vingerafdruk op een ring wenst verdient het aanbeveling dit door middel van een laser aan te brengen, het is immers bijna niet mogelijk een gegoten afdruk in vorm te brengen zonder de afdruk te beschadigen.

Inktafdrukken

Inktafdrukken worden via een laser op het materiaal overgebracht. Dit materiaal kan edelmetaal, staal, glas enz. zijn. In principe is ieder vlak op een metaal geschikt om een afdruk te laseren en kan vele malen gebruikt worden. Bij de kosten van het laseren dient u rekening te houden met de bijkomende kosten van het artikel (b.v. zilveren of gouden plaatje) waarop de vingerafdruk moet komen.

Voor meer informatie kun je terecht in onze winkel in Aalsmeer of Hoofddorp of kun je contact met ons opnemen.

Officiële dealer van SeeYou

Sparnaaij Juweliers is een officiële SeeYou dealer. Wanneer je bij Sparnaaij Juweliers een SeeYou sieraad koopt, krijg je deze dan ook altijd in een originele verpakking geleverd met een officieel garantiebewijs.

Verkrijgbaar bij:

Sparnaaij Juweliers in Aalsmeer
Zijdstraat 90, 1431EE Aalsmeer
0297-324213

Sparnaaij Juweliers in Hoofddorp
Polderplein 260, 2132BG Hoofddorp
023-5616794

Als je zeker wil zijn of het product nu beschikbaar is, neem dan even telefonisch contact met Sparnaaij Juweliers op. Mocht het product er niet zijn dan kunnen onze medewerkers u deskundig adviseren over een eventueel alternatief.