Selecteer een pagina
0 items

Seiko Astron horloges

Seiko Astron, het horloge dat wereldwijd altijd de juiste tijd aangeeft.

Astron. Een revolutionair horloge. In 1969 én nu!

In 1969 veranderde Astron Quartz wereldwijd de manier waarop de wereld naar tijd keek Seiko Astron Quartz startte een revolutie met de lancering van ‘s werelds eerste quartz horloge. Het veranderde door de ongekende precisie van 5 seconden per maand voorgoed de manier waarop er wereldwijd naar tijd werd gekeken. In die tijd hadden de allerbeste mechanische horloges een afwijking van +/- 3 tot 5 seconden per dag. Als erkenning voor Seiko’s grensverleggende prestaties kende het Institute of Electrical and Electronic Engineering Seiko de prestigieuze Milestone Award toe. Vanaf de dag van de lancering van de Astron Quartz werd de naam Astron een synoniem voor revolutionaire innovatie op het gebied van horlogemaken.

Astron GPS Solar

Met een druk op de knop en uitsluitend gebruik makend van door licht opgewekte energie, kan een Astron GPS Solar horloge contact leggen met 4 of meer satellieten, de tijdzone identificeren en de wijzers boven de wijzerplaat op de juiste lokale tijd zetten. Met een maximale afwijking van 1 seconde per 100.000 jaar. Anno nu is de reikwijdte van de Astron GPS Solar revolutie groter dan ooit.

Vorm en functie in een perfecte balans

Astron GPS Solar combineert geweldige prestaties met een stijlvolle uitstraling. Een van de geheimen van Astron GPS Solar is het energiemanagement. Het vergt een aanzienlijke hoeveelheid energie om via een GPS-module contact te maken met satellieten die op 20.000 km boven het aardoppervlak staan. Seiko ontwikkelde een GPS-module die extreem weinig energie verbruikt: slechts 20% van de hoeveelheid energie die gewone GPS-modules nodig hebben. Waardoor een Astron GPS Solar optimaal kan functioneren op de door het licht afgegeven energie. Een ander Astron-geheim is de speciaal ontworpen ontvangstantenne in de vorm van een ring. Deze unieke antenne ligt pal onder de van keramiek gemaakte ring om de wijzerplaat. Deze bijzondere combinatie zorgt voor optimale signaalontvangst. En het geeft de Astron zijn herkenbare en aantrekkelijk ogende signatuur.

Intelligentie, gemak en precisie

Om het gebruik van een Astron GPS Solar zo prettig mogelijk te maken, vond Seiko een functie uit die het horloge volledig automatisch 1 keer per dag gelijkzet met het GPS tijdsignaal. Een onzichtbare sensor analyseert de hoeveelheid licht. Zodra de sensor 5 seconden lang helder daglicht waarneemt, wordt er contact gelegd met satellieten om het tijdsignaal te kunnen ontvangen.

Slank, verfijnd en optimaal draagcomfort

Een Astron GPS Solar is qua ontwerp verfijnd en slank. Het is een perfect afgewerkt horloge, gemaakt volgens de hoogst mogelijke standaard. In staal of titanium, het profiel van het horloge is precies voldoende gebogen om de kast optimaal en comfortabel op de pols te laten rusten. Seiko Astron horloges worden met de hand gepolijst met Seiko’s unieke Zaratsu techniek. De Seiko Astron horloges zijn voorzien van saffierglas dat bewerkt is met een speciale coating om onder iedere kijkhoek en in alle lichtomstandigheden perfect zichtbaar te zijn. Waarbij 99% van alle reflecties wordt geëlimineerd.

Officiële dealer van Seiko Astron

Sparnaaij Juweliers is een officiële Seiko Astron dealer. Wanneer je bij Sparnaaij Juweliers een Seiko Astron horloge koopt, krijg je deze dan ook altijd in een originele verpakking geleverd met een officieel garantiebewijs. Op het uurwerk van een Seiko Astron horloge zit twee jaar garantie.

Verkrijgbaar bij:

Sparnaaij Juweliers in Aalsmeer
Zijdstraat 90, 1431EE Aalsmeer
0297-324213

Als je zeker wil zijn of het product nu beschikbaar is, neem dan even telefonisch contact met Sparnaaij Juweliers op. Mocht het product er niet zijn dan kunnen onze medewerkers u deskundig adviseren over een eventueel alternatief.